Slider 1
Slider 2
Slider 3
Slider 4

Sve novosti

23.3.2023.
Projekt "Crveni heroji"

Projekt "Crveni heroji"

Upravo s ciljem osiguranja kontinuiranog darivanja krvi te uključivanja novih darivatelja kako bi zalihe krvi uvijek bile dostatne  krenulo se s idejom promocije davalaštva među mladima s ciljem poticanja mladih na taj humani čin.

Projekt  „Crveni heroji“ financiran je od strane Europskih snaga solidarnosti uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU.

Opći ciljevi Europskih snaga solidarnosti je potaknuti angažman mladih organizacija u visokokvalitetnim i dostupnim aktivnostima solidarnosti, prvenstveno kroz volontiranje, u svrhu jačanja kohezije, solidarnosti, demokracije, europskog identiteta i aktivnog građanstva. U ovom projektu okuplja se skupina mladih ljudi koja svojim volonterskim radom, nesebičnošću i entuzijazmom želi doprinijeti kvaliteti života u njihovoj lokalnoj zajednici. Zajedničkim radom i povezivanjem mladih različitih interesa, znanja i vještina, stvara se ideja i dobra atmosfera, a mladi time postaju prepoznata skupina koja se svojim zalaganjem, zajedništvom i volontiranjem angažiraju kako bi odgovorili na problem zajednice o potrebi osiguravanja zaliha krvi, kako bi one uvijek bile dostatne te time potaknuti mlade na aktivnosti važne za njihovo odrastanje, razvoj identiteta i socijalnih i humanih vještina. Usmjerenost projekta Crveni heroji omogućuje svim  mladima uključivanje u ovu dobrotvornu akciju koja ništa ne košta, a daje puno. Uključivanje mladih u akcije darivanja krvi pruža im priliku da na dobrovoljan, besplatan, solidaran i anoniman  način pomognu i razviju osjećaj empatije i dobrog dijela za pomoć osobama kojima ja krv potrebna u liječenju. Ideja ovog projekta, osim informiranja šire skupine mladih, omogućuje i razvoj, osnaživanje i osjećaja solidarnosti među mladima i volonterima koji će se uključiti u ovu akciju. Tijekom 12 mjeseci, aktivnosti su isplanirane kroz različite faze, a grupa mladih volontera sudjeluje i educira se s ciljem postizanja završnog cilja projekta - privući što veći broj mladih darivatelja krvi te ih potaknuti na kontinuirano sudjelovanja u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Solidarnost projekta krije se i u povezivanju drugih sudionika u lokalnoj zajednici kroz akcije dobrovoljnog darivanja krivi kako bi se osigurale potrebe zalihe krvi koje život znače. U ulozi mentora su u projekt uključene dvije osobe koje će ponuditi svoja znanja i iskustva kako bi doprinijeli realizaciji i osnažili mlade koji će samostalno voditi ovaj projekt i ostale popratne detalje oko njega te time se osigurava održivost i trajanje projekta.

Inicijator projekta je  grupa mladih volontera   društava Crvenog križa s područja Istarske županije. Članovi grupe su vrlo različiti prema svojim profilima i interesima, ali ih povezuje  zajednička ljubav prema Crvenom križu, volontiranju  i pomaganju potrebitima te darivanje krvi. Svi članovi grupe aktivni su volonteri svog Gradskog društva Crvenog križa kojem pripadaju te u svojoj sredini doprinose kvaliteti života svojih sugrađana. 

Više o aktivnostima projekta moći ćete pratiti putem društvenih mreža (Facebook, Instagram).

Više..

22.3.2023.
Vježba za Osnovnu jedinicu

Vježba za Osnovnu jedinicu

Iza nas još jedan radni vikend. Dok su mladi vježbali na Sljemenu, oni malo stariji odradili su trening prve pomoći na domaćem terenu, u Kontiji.
Treningu su prisustvovala 23 člana Osnovne jedinice iz GDCK Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj. Bila je to prilika da osvježimo znanje, ali i naučimo nešto novo uz naše izvrsne edukatore Filipa i Deana na čemu im se zahvaljujemo. Ne zaboravimo i našeg glavnog kuhara Dragana koji se uvijek pobrine da ne ostanemo gladni. Na vježbi smo svi zajedno dogovorili daljnje aktivnosti koje planiramo odraditi u ovoj godini kako bismo bili spremni za sve potencijalne nadolazeće izazove.

Galerija

Više..

10.2.2023.
Apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji

Apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji


Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji.

Od danas, 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci:
 
IBAN: HR5424020061500126075

MODEL: HR 00

 
POZIV NA BROJ ZA APEL : 751
 
SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR 22


Građani mogu pomoći i  pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11  (cijena poziva je 0,83 eura /6,25 kn/ i u taj iznos uključen je PDV, kao i naknade teleoperaterima. Operator humanitarnog telefona: Moj telekom d.o.o., tel. 01-3659-058.)Pomoći možete i uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod:

Hrvatski Crveni križ - Barkod za donaciju Apelu za pomoć ljudima stradalim u potresu u Turskoj i Siriji

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.
 
Oba društva Crvenoga polumjeseca od prvoga su trenutka na terenu i pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga polumjeseca sudjeluju i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama.
 
Hrvatski Crveni križ stavio je svoje ljudske i druge resurse u stanje pripravnosti te je spreman reagirati čim se za to iskaže potreba, a u skladu s uputama Turskoga i Sirijskoga Crvenoga polumjeseca koji neprestano apeliraju da se humanitarna pomoć šalje koordinirano kako ne bi došlo do logističkog zagušenja.Tekst i fotografija preuzeti sa službenih stranica Hrvatskog Crvenog križa

Više..

10.2.2023.
11. veljače - Svjetski dan bolesnika

11. veljače - Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticanje svijesti o primjerenoj skrbi bolesnika, poštivanju njihovih prava i empatiji, ali i poticanje svih  nas  da se aktivnije uključimo u brigu o oboljelima.


Više..

7.2.2023.
Potres u Turskoj i Siriji

Potres u Turskoj i Siriji

Iz Turske i Sirije i dalje pristižu snimke koje lome srca. Kako smo i najavili, otvorili smo apel i donatorski telefon za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Ako možete i želite pomoći, nazovite 060 9011 ili možete uplatiti sredstva na žiro račun. Sva prikupljena sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji koja neumorno pomažu stradalima od prvoga trenutka.

Više..

6.2.2023.
Potres u Turskoj i Siriji

Potres u Turskoj i Siriji

Jak potres pogodio Tursku i Siriju.

Više o pomoći možete doznati putem službene stranice Hrvatskog Crvenog križa: https://www.hck.hr/novosti/za-stradale-u-turskoj-i-siriji-hrvatski-crveni-kriz-otvara-apel-i-donatorski-telefon/11582


Više..


6.12.2022.
Radionice za raseljenu djecu iz Ukrajine

Radionice za raseljenu djecu iz Ukrajine

U Puli su prošlog tjedna, u organizaciji Društva Crvenog križa Istarske županije, održane radionice za raseljenu djecu iz Ukrajine. Na radionicama su djeca svih uzrasta, uz pomoć voditeljica i volonterki, izrađivali suvenire od tekstila i lavande, oslikavali drvene predmete i izrađivali magnete. Za one najmlađe bio je osiguran  siguran kutak za igru i druženje.

Ovakav tip aktivnosti iznimno je bitan za kvalitetniju socijalizaciju djece te ovim putem zahvaljujemo svim volonterkama koje su pomogle da sve prođe u najboljem redu i da djeca s osmijehom odu s druženja. Hvala i HCK-u i UNHCR-u koji su prepoznali potrebu i financijski nam olakšali organizaciju te Gradskom društvu Crvenog križa Pula koji nas je ugostio u svojim prostorima. 

Galerija

Više..


24.10.2022.
25. listopada - Dan darivatelja krvi

25. listopada - Dan darivatelja krvi

Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj obilježava se 25. listopada. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi - daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje  dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u  liječenju.

Stoga dragi darivatelji čestitamo Vam Dan darivatelja krvi i zahvaljujemo  u ime svih onih kojima ste svojom plemenitošću spasili život ili pomogli u ozdravljenju.

Više..

Kalendar događanja

Srpanj
2 3 5 6 7
8 9 10 12 13 14
17 20 21
22 23 26 27 28
30 31

Županijski interventni tim

Ulaz za korisnike

Linkovi


Društvo Crvenog križa Istarske županije

Podaci o udruzi

Registarski broj: 18000059
RNO broj : 0010251
NKO broj : 8899
Rješenjem Ureda državne uprave u IŽ Klasa: UP/ I -550 – 01/16-01/16, Urbroj: 2163 – 05 – 03-16-12 udruzi je odobreno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći sukladno čl. 2 Zakona o humanitarnoj pomoći(NN 102/15)

Kontakt podaci

Telefon: 052/ 624 – 579
Ravnateljica : 091 595 9716
Služba spašavanja života na vodi : 091 518 9337
Administracija : 091 624 5798
e- mail: hck.istra@gmail.com
Facebook stranica: Crveni križ Istra

Adresa

Društvo Crvenog križa Istarske županije
Narodnog doma 2
52000 Pazin

Poslovni podaci

OIB: 29929049747
MB: 1014242
Žiro - račun: HR5224070001158018679 (OTP banka d.d.)