Prva fotografija
Druga fotografija
Treća fotografija
Četvrta fotografija

Sve novosti

26.1.2018.
Tečaj za voditelje brodice kategorije C

Tečaj za voditelje brodice kategorije C


U periodu od 19. siječnja do 22. siječnja u AdriaLibar Maritime training centru u Rijeci instuktori spašavanja iz vode Sebastijan Labinjan , Vedran Ujčić iz Istarske županije te još  četiri  člana iz drugih županija odslušali su tečaj za voditelja brodice kategorije C. Svih šest članova dio su Odjela Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa. Budući da nove brodice koje ima Crveni križ su registrirane za javne potrebe instruktori su morali odslušati i položiti ispit kojim se stječe C kategorija. Prva tri dana održan je teorijski dio, a posljednjeg dana tečaja održan je praktični dio.  Brodice Crvenog križa se aktiviraju u slučaju poplava i većih nevremena.

Više..

18.12.2017.
Rad s djecom u kriznim situacijama

Rad s djecom u kriznim situacijama

Od četvrtka, 14. prosinca do nedjelje 17. prosinca u Termama Sveti Martin na Muri održan je trening Zaštita djece u kriznim situacjama - trening za kontaktne točke namijenjen volonterima, djelatnicima i ravnateljima HCK. Nakon treninga za trenere koji je održan prije dva tjedna u Termama Jezerčice ovo je bio prvi trening za trenere koji su prenosili naučena znanja  iz područja zaštite djece u kriznim situacijama volonterima i djelatnicima HCK. Trening je napravljen u suradnji s Unicefovim uredom za Hrvatsku. Cilj edukacije bio je pripremiti djelatnike i volontere za rad s djecom u slučaju velikih kriza i katastrofa. Kroz četiri dana izmjenjivali su se različiti predavači koji su govorili o zaštiti djece, o prehrani, dojenju, vodi, sanitaciji i higijeni te obrazovanju djece  kriznim situacijama. Nakon što su prije dva tjedna jedna djelatnica DCKIŽ te volonterka iz GDCK Pule dobile potvrdu kao trenerice za to područje u ovome terminu iz DCKIŽ edukaciju je odslušala i ravnateljica društva.

Više..

13.12.2017.
Susret članova Nacionalnog interventnog tima HCK

Susret članova Nacionalnog interventnog tima HCK

Dana 08.12. 2017. godine u Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa  održan je susret članova Nacionalnog interventnog tima. Na susretu je sudjelovalo 80 članova interventnih timova iz cijele Hrvatske, između kojih su bili i članovi Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Istarske županije. Prisutnima  se obratio izvršni predsjednik HCK Robert Markt koji ih je tom prigodom upoznao sa konceptom Nacionalnog logističkog centra.  Centar će  biti središte logističkih aktivnosti HCK u kriznim situacijama, a upravo članovi Nacionalnog interventnog tima imat će ključnu ulogu  djelovanja u kriznim situacijama. Članovi interventnih timova  obišli su Nacionalni logistički centar koji je još u procesu opremanja. Susret je završio prigodnim predblagdanskim druženjem u novouređenim prostorijama Centra.


Više..

5.12.2017.
Specijalistička edukacija "Zaštita djece u kriznim situacijama"

Specijalistička edukacija "Zaštita djece u kriznim situacijama"

Hrvatski Crveni križ uz potporu UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku organizirao je specijalističku edukaciju „Zaštita djece u kriznim situacijama“  ( trening za trenere)  radi izgradnje kapaciteta za kontinuiranu obuku volontera i ostalih ključnih djelatnika koji su uključeni u brzi odgovor u kriznim situacijama. Na treningu koji je trajao od 29.11.2017. do 03.12.2017 godine - Donja Stubica , sudjelovali su jedan djelatnik i jedan volonter Društva Crvenog križa Istarske županije. Interaktivnom obukom svaki sudionik - budući trener imao je priliku vježbati, trenirati, predstaviti ili u bilo kojoj drugoj ulozi sudjelovati u izvođenju treninga koji se održavao na engleskome jeziku . Neke od tema koje su se obradile bile su: Speaking with Children & Adolescents,  Infant and Young Children Feeding,  Dangers & Injuries & PSS, Children’s participation, Education, WASH, Restoring Family Links, Human Trafficking, Psychosocial First Aid,  Child and Adolescent - Friendly Spaces .

 

Više..

5.12.2017.
MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA - 5. PROSINCA

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA - 5. PROSINCA

SVIM VOLONTERIMA ČESTITAMO MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA 

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17.prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada , odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

DRAGI VOLONTERI, HVALA VAM ŠTO STE UVIJEK PRISUTNI TAMO GDJE TREBA!!!!

Više..

4.12.2017.
Izlet volontera

Izlet volontera

U subotu 2. prosinca u organizaciji Društva Crvenog križa Istarske županije  stotinjak volontera i dio djelatnika iz svih gradskih društva povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, krenuli su na izlet u Rogašku Slatinu. Rogaška Slatina najpoznatije je lječilište u Sloveniji koje je poznato  po dugogodišnjoj proizvodnji kristala. U Rogaškoj Slatini posjetili smo tvornicu izrade kristala koja ima dugogodišnju tradiciju rada. Nakon posjeta tvornici uputili smo se prema prema Olimiju gdje smo razgledali dvorac s baroknom župnom crkvom Marijinog Uzašašća. U prostorima dvorca nalazi se treća najstarija ljekarna u Europi. Nakon posjete ljekarni imali smo prilike uživati u čarima čokolade u maloj obiteljskoj čokoladarnici . U večernjim satima otišli smo do Jelenovog grebena gdje smo vidjeli prekrasne jelene i srne te nakon razgleda imanja otišli smo na večeru u restoran unutar istog posjeda. Izlet je protekao u veselom i toplom ozračju, a djelatnici gradskih i županijskog društva ovim putem svim svojim volonterima čestitaju Međunarodni dan volontera i zahvajulju im što daruju nesebično svoje vrijeme drugima. 

Više..

28.11.2017.
Održan tečaj za spasioce u otežanim uvjetima

Održan tečaj za spasioce u otežanim uvjetima

Proteklog vikenda od 22. do 26. studenoga održan je uvodni dio tečaja za spasioce u otežanim uvjetima na kojemu je prisustvovalo devet polaznika s područja Splita, Šibenika, Zadra i Siska. Tečaj je proveden prema programu obuke Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja. Provodili su ga instruktori iz Istre, Rijeke, Splita i Zagreba. Osim teoretskog dijela tečaja polaznici su prošli i praktični dio kojeg su odrađivali na rijeci Kupi te jezeru Bajer u Fužinama. Svi polaznici tečaja uspješno su zadovoljili kriterije uvodnog tečaja te im sada slijede obvezne vježbe kako bi uspješno mogli nastaviti obuku.

Više..

24.11.2017.
Donacija vozila

Donacija vozila

Budući da je DCKIŽ odlučilo nabaviti novo vozilo za svoje aktivnosti članovi Odbora na sjednici razmatrali su stanje na terenu između gradskih društava te su zaključili da je GDCK Buzet u ovom trenutku društvo kojemu vozilo najviše treba. Kako GDCK Buzet posjeduje samo jedno vozilo i to Citroen saxo iz 1999. godine Renault Kangoo koji je  u vlasništvu DCKIŽ puno je primjereniji za djelatnost koje obavlja GDCK Buzet. Također su se i sve ravnateljice složile da vozilo treba dobiti GDCK Buzet, stoga je primopredaja vozila izvršena početkom studenog, a djelatnici DCKIŽ žele GDCK Buzet još puno prijeđenih sigurnih kilometara.

Više..

28.9.2017.
Održana međunarodna vježba članova interventnih timova Crvenog križa Istarske županije i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta

Održana međunarodna vježba članova interventnih timova Crvenog križa Istarske županije i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta

Proteklog vikenda održana je Međunarodna vježba članova interventnih timova DCK IŽ i CK Brčko Distrikta. 

Uz Interventni tim Istarske županije na vježbi su prisustvovali i gosti iz Crvenog krsta/križa Brčko Distrikt BiH . Vježba je bila međunarodnog karaktera i namijenjena obnovi znanja za članove Interventnog tima i njihove goste. Održavala se prema scenariju u kojemu su sudionici ponovili znanja iz prve pomoći, službe traženja, psiho-socijalne podrške, podizanja naselja i organizacije smještaja te radiokomunikacije i GPS-a.

Kao terenska vježba prvog se dana održavala na vojnom poligonu u Bertošima, a u nedjelju na Sv. Katarini – Monumenti. Društvo Crvenog križa IŽ ovim putem želi se zahvaliti svim volonterima, markirantima, gostima iz Brčko Distrikta, Airsoft klubu Delta iz Pule koji je sa svojim članovima pomogao da nam vježba u nedjelju bude dinamičnija. Klub Delta je koristeći svoje rekvizite (vojne uniforme, replike oružja, dimne bombe..) učinio temu terorističkog napada stvarnijom. Naravno, zahvala ide i gradu Pazinu koji je omogućio smještaj za goste.

Više..

Kalendar događanja

Veljača
3 4
5 7 9 10 11
12 13 14 16 17 18
19 20 21 24 25
26 27

Županijski interventni tim

Ulaz za korisnike

Linkovi


Društvo Crvenog križa Istarske županije

Podaci o udruzi

Registarski broj: 18000059
RNO broj : 0010251
NKO broj : 8899
Rješenjem Ureda državne uprave u IŽ Klasa: UP/ I -550 – 01/16-01/16, Urbroj: 2163 – 05 – 03-16-12 udruzi je odobreno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći sukladno čl. 2 Zakona o humanitarnoj pomoći(NN 102/15)

Kontakt podaci

Telefon: 052/ 624 – 579
Ravnateljica : 091 595 9716
Služba spašavanja života na vodi : 091 518 9337
Administracija : 091 624 5798
091 624 5796
Računovodstvo : 091 624 5799
e- mail: hck.istra@gmail.com
Facebook stranica: Crveni križ Istra

Adresa

Društvo Crvenog križa Istarske županije
Narodnog doma 2
52000 Pazin

Poslovni podaci

OIB: 29929049747
MB: 1014242
Žiro - račun: HR5224070001158018679 (OTP banka d.d.)